روغن زیتون با فشردن میوه زیتون به دست می‌آید که دارای مقدار زیادی چربی اشباع نشده است.
این روغن به دلیل داشتن مقدار زیاد اسید چرب تک غیر اشباع، طعم دلپذیر، پایداری روغن زیتون و استخراج آن و اثرهای ویژه سلامت بخشی، یک روغن خوراکی بی نظیر محسوب می‌شود.
روغن بوسیله خرد کردن کامل زیتون و جداکردن روغن با روش‌های مکانیکی یا شیمیایی روغن زیتون و استخراج آن تولید می‌شود که سبب تغییر در ساختار روغن نمی‌شود.
همچنین، براساس آمار ، بزرگ‌ترین تولید کنندگان زیتون در جهان به ترتیب اسپانیا، ایتالیا و یونان هستند و ایران با تولید ۴۰ هزارتن در سال ۲۰۱۴، رتبه یازدهم جهانی را در اختیار دارد.